Naaldhakken en kokerrokken in de ban voor stewardessen van SkyUp Airlines

SkyUp Airlines, een particuliere Oekraïense luchtvaartmaatschappij, heeft besloten om hakken en kokerrokken af te schaffen nadat ze feedback hadden verzameld van stewardessen over hun uniform.

Het nieuwe SkyUp-uniform voor vrouwen omvat nu witte Nike-sneakers en een comfortabel oranje pak met broek en een zijden sjaal, beide gemaakt door Oekraïense merken. Witte T-shirts zullen de blouses vervangen.

"Schoenen met hakken zien er mooi uit, daar ben ik op zich niet tegen, maar mijn voeten lijden en zijn opgezwollen aan het einde van de vlucht. Sneakers zijn absoluut cool", vertelde stewardess Alexandrina Denysenko.

"God verhoede het, maar als een bemanning in het water moet landen en moet evacueren dan kunnen hakken kunnen de glijbaan of ladder beschadigen en bovendien is het niet erg comfortabel om in een kokerrok te zwemmen," zei ze.

SkyUp zei dat ze de uniformen van het cabinepersoneel hebben geëavalueerd en besloten hebben om de 'conservatieve' elementen van het uiterlijk van een stewardess te schrappen. Vlechten kunnen nu in plaats van een strak knotje of paardenstaart.

"We kwamen erachter dat ondanks het feit dat het geromantiseerde beeld van een vrouwelijke stewardess, hun baan veel fysieke inspanning vereist", zei het hoofd van de marketingafdeling van SkyUp Airlines, Marianna Grygorash.

Op 22 oktober wordt het nieuwe uniform officieel gelanceerd.

Grygorash vertelde dat SkyUp Airlines ook van plan is om een nieuw uniform voor mannelijke bemanningsleden te lanceren. Ze krijgen een licht pak in plaats van een vest en een T-shirt in plaats van een overhemd met kraag, gecombineerd met zwarte Nike-sneakers. "Als de hele wereld en alle fashionista's sneakers dragen, waarom dan niet in de luchtvaart?"