Bekende tv-stuntman (41) zwaargewond bij heftige stunt America's Got Talent

Bij de repetities voor de Amerikaanse spelshow America’s Got Talent: Extreme is donderdagavond een bekende tv-stuntman levensbedreigend gewond geraakt. Het gaat om de 41-jarige Jonathan Goodwin, een extreme durfal die ook met Nederlandse illusionisten heeft samengewerkt.

De ervaren stuntman was donderdag zijn laatste act aan het oefenen op de Atlanta Motor Speedway, een racecircuit in Georgia. Goodwin bungelende aan een touw tussen twee auto’s die op korte afstand van hem ook in de lucht hingen.

De act bestond uit het zichzelf bevrijden en te voorkomen dat hij verpletterd zou worden door de twee auto’s. Maar door een nog onbekende oorzaak viel de stuntman niet op tijd naar beneden en belandde hij tussen de twee voertuigen, waarop er een ontploffing volgde. "De auto’s explodeerden en eindigden in een gigantische vuurbal. Hij viel op de grond en raakte hierbij zijn hoofd”, vertelt een ooggetuige tegen de doorgaans goed ingevoerde entertainmentwebsite TMZ.

America’s Got Talent: Extreme is een speciale editie voor 'thrillseekers' en wordt gepresenteerd door acteur Terry Crews. Juryleden zijn Got Talent-boegbeeld Simon Cowell, WWE-superster Nikki Bella en rallyautocoureur Travis Pastrana. Deelnemers strijden om de hoofdprijs van een half miljoen dollar.