Uitslag AZ - FC Utrecht

FC Utrecht heeft geen vervolg kunnen geven aan hun prima seizoensstart. De Utrechters, die eerder Ajax en Feyenoord versloegen, gingen vanmiddag in Alkmaar met 5-1 kansloos onderuit tegen AZ.

AZ kwam in de zesde minuut op 1-0.Het was Pavlidis die de bal op aangeven van Gudmundsson binnen tikte. Vijf minuten later verdubbelde de Alkmaarders de voorsprong. Doelman Paes leek het niet al te harde schot van Karlsson te kunnen vangen, maar de bal glibberde door zijn vingers heen over de doellijn. In het vervolg was het een onderhoudende wedstrijd. Beide ploegen zetten elkaar onder druk in de opbouw. Dit leidde tot veel balverlies en ook leuke momenten voor de doelen. Voor Utrecht, de nummer drie tot vandaag, werd het nog erger. In de 39e minuut kopte De Wit namelijk de 3-0 binnen. Dit was ook de ruststand.

Utrecht kreeg al vrij snel in de tweede helft een kans om iets terug te doen. Douvikas stuitte oog in oog met Jensen op de doelman van AZ. Even daarna was het toch weer AZ dat scoorde. Uit een counter maakte De Wit zijn tweede van de middag en bracht de thuisploeg op 4-0. Nier lang daarna was De Wit dichtbij de 5-0 maar hij kopte op aangeven van Wijndal net naast. Ook Karlsson kreeg een grote kans maar nu bracht doelman Paes wel redding. De bezoekers werden in die fase helemaal zoek gespeeld door AZ dat de ene na de andere aanval liet zien. In het laatste kwartier gebeurde er nog weinig, ook omdat AZ aan het wisselen was geslagen om spelers rust te geven met de oog op de wedstrijd in de Conference League tegen Cluj. Vier minuten voor tijd was het Gudmundsson die de 5-0 maakte. AZ kreeg een strafschop omdat Gudmundsson ten val werd gebracht door Janssen en de IJslander kende geen enkel probleem met de strafschop. Voor de statistieken maakte Quinten Timber er in de blessuretijd nog 5-1 van.

AZ

5 - 1

FC Utrecht

6' Pavlidis
 11' Karlsson
 39' De Wit
 56' De Wit
 86' Gudmundsson(pen)