FOK! Wat een weer: gewoon

herfstbanner

Prettig weekend!  

Nee. De titel is niet bepaald aansprekend, dus historische kijkcijfers zal dit weerbericht dan ook niet gaan trekken.  

Laten we eerst eens gaan kijken naar het zuidoosten van Europa. Het is nog steeds dezelfde depressie die eerder al veel overlast in Frankrijk en Italie overlast veroorzaakte, nu aardig huis aan het houden is een brede omgeving van Griekenland en de Balkan. De kern blijft maar steeds boven warm water hangen en daardoor blijft dit systeem zo actief.

Ook nu gaat het weer om honderden millimeters aan regen. Met name op Corfu is het goed raak Daar zijn hoeveelheden gevallen in enkele dagen tijd tot meer dan 450 mm. Ook in Athene bleef het met 125 mm de afgelopen dagen zeker niet droog. Het meestal droge Kreta kreeg ook haar portie mee de afgelopen dagen, en kijken we nog verder dan zie we dat ook Kos het één en ander aan regen heeft opgevangen. Alles bij elkaar is er op zeer uitgebreide schaal zo'n 100 tot 250 mm gevallen. De uitschieter is dus Corfu. Maar ook delen van Turkije en aan de de meer noordelijke kant richting Kroatie was het ook alles behalve aangenaam. Stabilisatie lijkt pas in de nieuwe week plaats te gaan vinden.

In ons land trok een niet al te actieve storing over ons land. Ik stond om 8 uur op en toen regende het. Toen ik een half uurtje later na de koffie naar buiten ging brak de zon alweer haast door. De rest van de dag was er hier dan ook aardig wat zon. 

In de rest van het land ging dat wat moeizamer. Zeker in het zuiden bleef het lang bewolkt en ook druilerig. Méér dan 5 mm ben ik eigenlijk nergens tegen gekomen. Kortom, heel bijzonder was het allemaal niet.

Voor komend weekend kan ik eigenlijk vrij kort zijn: een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zon. Het blijft vrijwel overal droog. De wind doet het kalm aan en ook de maxima zijn met 13 tot 16 graden niet heel speciaal. 

Welkom!  


De maan bij collega (Foto: _UserName_)
De maan kijkt ons toe bij een collega.   (Foto: _UserName_) 


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.