Wapiti na twee jaar eindelijk verlost van autoband om zijn nek

Een wapiti die al minstens twee jaar een band om zijn nek had, werd zaterdagavond eindelijk bevrijd van het obstakel toen agenten van Colorado Parks and Wildlife het dier konden verdoven en de band konden verwijderen.

Wildlife agenten Dawson Swanson en Scott Murdoch moesten het gewei van de wapitistier afzagen om de band te kunnen verwijderen.  "Ik ben dat ik kan werken in een gemeenschap die waarde hecht aan de wilde dieren die er leven," zei Swanson. 

"Het was erg moeilijk om de autoband te verwijderen," zei Murdoch over het verwijderen van de band. "We hadden liever de band doorgesneden en het gewei laten zitten voor zijn bronstactiviteit, maar we hadden maar onze tijd was beperkt en we moesten de band er op welke manier dan ook af krijgen."

Toen de band er eenmaal af was, waren wildlife officers Swanson en Murdoch verbaasd over de conditie van het dier zijn nek na er meer dan twee jaar een autoband om te hebben gehad.

"Het haar was er een beetje afgeschuurd, er was een kleine open wond van misschien de grootte van een stuiver of een kwartje, maar verder zag het er heel goed uit," zei Murdoch over de nek van de wapiti. "Ik was eigenlijk verbaasd om te zien hoe goed het eruit zag. De band zat onderin vol met natte dennennaalden en viezigheid, het gewicht daarvan schat ik op zo'n 10 pond", zei Murdoch