NFL: Cardinals naar 5-0, fraaie comeback Ravens

De vijfde speelweek in de NFL is voorbij, tijd voor een korte terugblik op wederom twee wedstrijden. Donderdagavond gaat week zes alweer van start, de Philadelphia Eagles krijgen dan bezoek van de Tampa Bay Buccaneers.

De Arizona Cardinals kregen bezoek van de San Francisco 49ers en ook nu ging dat - weliswaar met wat moeite - weer goed. James Conner scoorde een korte touchdown na een paar minuten, Matt Prater trapte vanaf 21 yards 10-0 op de borden. In het derde kwart deed Deebo Samuel met een 13-yard touchdown run wat terug, maar een 9-yard touchdown pass van Cardinals-quarterback Kyler Murray op DeAndre Hopkins gooide de boel op slot, waar Joey Slye's 47-yard field goal niks aan kon veranderen: 17-10 en de eerste 5-0 seizoensstart voor de Cardinals sinds 1974.

In Baltimore kwamen de Indianapolis Colts de strijd aanbinden met de Ravens en al na twee minuten was het raak: quarterback Carson Wentz bediende Jonathan Taylor die een geweldige 76-yard run bekroonde met een touchdown voor de Colts. Tot diep in het derde kwart domineerden de Colts: Wentz bediende Michael Pittman Jr voor een 42-yard touchdown en Jonathan Taylor rende de punten vanaf 4 yards binnen, alleen onderbroken door een field goal van Justin Tucker.

Ondertussen waren de Ravens al een keer goed weggekomen, want na een fumble van quarterback Lamar Jackson tegen de endzone aan snelden de Colts met bal en al naar de andere kant, maar een forward pass van één yard gooide roet in het eten. Jackson vond in het slot van het derde kwart nog wat, net als Marquise Brown: een 43-yard touchdown pass, hoewel de two-point conversion mislukte. Colts-kicker Rodrigo Blankenship trapte vanaf 43 yard raak in het vierde kwart en met 9-25 leek het gedaan.

Niks was echter minder waar, want Jackson wist Mark Andrews te bereiken voor een korte touchdown en de twee herhaalden dat voor de two-point conversion. Het één-tweetje tussen Jackson en Andrews werd in de laatste minuut nog eens herhaald: 25-25, waarna Blankenship vanaf 47 yards de potentieel winnende field goal naast de palen trapte. In overtime maakten de Ravens de comeback compleet: Jackson bereikte Brown over 5 yards en met 31-25 was het afgelopen.

Uitslagen NFL week 5
Seattle Seahawks - Los Angeles Rams 17-26
Atlanta Falcons - New York Jets 27-20
Cincinnati Bengals - Green Bay Packers 22-25 OT
Minnesota Vikings - Detroit Lions 19-17
Pittsburgh Steelers - Denver Broncos 27-19
Tampa Bay Buccaneers - Miami Dolphins 45-17
Washington Football Team - New Orleans Saints 22-33
Carolina Panthers - Philadelphia Eagles 18-21
Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans 19-37
Houston Texans - New England Patriots 22-25
Las Vegas Raiders - Chicago Bears 9-20
Los Angeles Chargers - Cleveland Browns 47-42
Dallas Cowboys - New York Giants 44-20
Arizona Cardinals - San Francisco 49ers 17-10
Kansas City Chiefs - Buffalo Bills 20-38
Baltimore Ravens - Indianapolis Colts 31-25 OT