Opgestapte politicus keert terug bij FVD

We hebben hier regelmatig bericht over politici die opstapten bij Forum voor Democratie met als dieptepunten de diverse scheuringen binnen de partij. Maar vandaag was er heugelijk nieuws voor de aanhangers van Thierry Baudet, er keert een eerder opgestapt Statenlid terug bij de partij. Ewald Kegel, die vorig jaar de FVD verruilde voor Groep Otten, keert weer terug op het oude nest.

"Ik was toen omringd door mensen die uiteindelijk naar de partij JA21 zouden overstappen. Ik voelde mij in die periode steeds minder thuis binnen de provinciale fractie", zo schrijft Kegel in een verklaring. "De oorspronkelijke FvD-boodschap, de visie van Baudet, werd steeds meer verloochend. Sinds het vertrek van die mensen is de energie bij FvD weer terug", zo vult het Statenlid aan. Ook geeft hij aan dat 'het oude gevoel' weer terug is.

Henk Otten noemt de overstap van Kegel opmerkelijk in een verklaring op Twitter. "Opmerkelijke stap van @EwaldKegel die ik al bijna 20 jaar ken. Onverstandig besluit van Ewald om naar de geradicaliseerde #fvd sekte terug te keren. Dit heb ik hem gisteravond ook meteen gezegd toen hij mij hierover informeerde."

Volgens een woordvoerder van de partij zijn er gesprekken met meer oud-FVD'ers die terug willen komen. Hoeveel het er zijn wil de woordvoerder niet vertellen aan het AD. "Achter de schermen worden al langer gesprekken gevoerd met verschillende Statenleden en andere volksvertegenwoordigers. Allen benadrukken ze dat na de oorspronkelijke hetze die in de media werd gevoerd tegen Baudet inmiddels helder is geworden dat FVD de enige echte oppositiepartij in Nederland is; de enige die zich serieus verzet tegen de bizarre coronamaatregelen, het onbetaalbare klimaatbeleid, de massale immigratie en de EU."

De scheuringen binnen Forum voor Democratie hebben een slagveld achtergelaten in het Nederlandse politieke landschap. Al het gedoe rond Baudet en zijn volgelingen heeft geleid tot vele nieuwe partijen en tot vier lege stoelen stoelen in de Provinciale Staten omdat er geen politici meer over waren. Journalist Chris Aalberts maakte een uitgebereid overzicht van het slagveld: