FOK! Wat een weer: wat zon, wat regen en wat wind

herfstbanner

Goeiedag!  

Het weerbeeld was vandaag in twee delen te splitsen. In de ochtend trok een behoorlijk actief front van noordwest naar zuidoost over ons land. Inmiddels heeft dat systeem ons land verlaten. Daarachter klaarde het behoorlijk goed op. Helemaal droog bleef het echter niet, want er vielen met name in het noordoosten nog enkele lichte buien.

Dat front dus. Zoals ik al zei was dat ding aardig actief. Er vooruit trokken er ook al gebieden met regen over ons land heen. In delen van Groningen en  Friesland, alsmede in Zuid-Holland zat er vanochtend rond 08.00 al zo'n 10 tot 14 mm in de meter.

Daarna nam het front de activiteit over. Dit ging gepaard met behoorlijk heftige regenval. Met name in het midden stonden gedurende 2 uur de hemelsuizen wagenwijd open. Ook ik profiteerde hier volop van mee. Zat er om 10.30 nog maar 3 mm in de meter, om 12.00 was dat opgelopen tot 18 mm. Dus een prima 15 mm in anderhalf uur. Zo zie ik het graag. 

Dit hele gebeuren trok toen in een sneller tempo zuidwaarts. Het kwam zelfs nog tot onweer. In de intense regenval was het slechts 11 graden. in de zonneschijn daarna wisten we nog zo'n 14 graden te halen. De opklaringen bereikten Limburg pas aan het einde van de dag.

Komende nacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Hier en daar valt er nog een kleine bui. In het oosten kan een mistbank ontstaan en koelt het af tot een graad of 5. In het westen is het met 10 graden duidelijk zachter. 

Morgen zien we de zon geregeld schijnen. In het westen lijkt het grotendeels droog te blijven, maar in het binnenland zullen zich toch wel een paar buien ontwikkelen. Veel neerslag verwacht ik daar echter niet uit. 

In de loop van de middag neemt de bewolking toe. Aan het einde van de dag zal er in het noorden van het land ook wat regen gaan vallen. De regen lijkt echter niet verder te trekken. Het zou zomaar kunnen dat als je in de regen komt er zo'n 5 mm kan vallen. 

De wind is noord-noordwest en meest matig van kracht. Op de Wadden kan het wat harder waaien. Bij dit alles komen we uit op ongeveer 13 graden.

Donderdag is dan overwegend droog, maar wel meest bewolkt. 

Tot ooit!  

 


Mist vorige week (Foto: Pukeko)
Nog een mistfoto van eind vorige week. (foto:Pukeko)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.