Oranje zoals verwacht makkelijk voorbij Gibraltar

Het Nederlands elftal heeft maandag zoals verwacht een ruime zege geboekt op Gibraltar. In Rotterdam won Oranje met 6-0.

Oranje begon goed aan het duel tegen Gibraltar. Binnen tien minuten kwam het Nederlands elftal op voorsprong, net zoals afgelopen vrijdag scoorde Oranje vanuit een corner. Waar toen Davy Klaassen voor de openingsgoal zorgde was het nu Virgil van Dijk die de bal binnen kopte bij de eerste paal.

Een grote score leek in de maak en zeker nadat het Nederlands tien minuten na de openingstreffer een penalty kreeg, maar Memphis wist de strafschop niet te benutten. Snel daarna maakte Memphis alsnog de 2-0. Noa Lang zette een goede aanval op met een steekpass op Klaassen. De middenvelder van Ajax ontsnapte aan de aandacht van de defensie en zette voor op Memphis, die met een intikker de score verdubbelde.

Net voor rust maakte Memphis zijn tweede van de avond. Dit keer was de spits van Barcelona wel trefzeker vanaf de penaltystip. Na rust liep Oranje snel uit naar 4-0. Lang zorgde voor de assist op Denzel Dumfries die de vierde treffer van het Nederlands elftal binnen kopte.

Na de 4-0 wisselde Louis van Gaal meermaals en gaf onder Arnaut Danjuma minuten. De aanvaller kende een goede invalbeurt. De buitenspeler was meermaals dreigend en beloonde zich een kwartier voor tijd. Op doorkoppen van een andere invaller Wout Weghorst schoot Danjuma raak. Ook Donyell Malen wist nog te scoren en zette zo de 6-0 op het scorebord.

Oranje blijft als koploper in de poule en heeft met nog twee wedstrijden te gaan twee punten voorsprong op Noorwegen en vier punten op Turkije. De laatste wedstrijd in de poule neemt het Nederlands elftal het nog op tegen Noorwegen.