Kermis in Rijswijk vol met onrust, ongeregeldheden en vervelend gedrag

Zondagavond was het in Rijswijk de laatste kermisavond op het parkeerterrein langs de Prinses Beatrixlaan. Meer beelden bij Regio15.

De kermis heeft van 1 oktober tot 10 oktober plaatsgevonden. In die periode was het vrijwel iedere dag onrustig, waren er ongeregeldheden en werden jongeren baldadig.

Er werden ruiten kapot gemaakt, vernielingen gepleegd, er ontstonden diverse vechtpartijen, er werden jongeren aangehouden met wapens en er heeft een gewelddadige beroving plaatsgevonden.

De politie heeft diverse malen de hondenbrigade in moeten zetten. Agenten van het Parate Peloton (PP) zijn vrijwel iedere avond aanwezig geweest.

De kermis zou oorspronkelijk tot 0:00 uur open zijn maar werd in overleg met de politie en de kermisexploitanten iedere dag gesloten om 21:30 uur en in het weekend om 22:30 uur.

Gisteravond was de laatste avond en werden er in de omgeving van het kermisterrein brandjes gesticht. Agenten van het Parate Peloton (PP) hebben zich op diverse strategische posities opgesteld. Reizigers hebben in het Openbaar Vervoer (OV) diverse malen overlast ervaren door groepen jongeren die naar of vanaf de kermis met het OV gingen.

Zaterdagavond heeft de politie drie jongeren aangehouden op de kermis in Rijswijk. Ze hadden verschillende wapens en een bivakmuts bij zich.

Vorige week zaterdag werd de kermis in Rijswijk vroegtijdig gesloten vanwege ongeregeldheden. Vorige week zondag werd de kermis in Rijswijk ook vroegtijdig gesloten, er werden vernielingen gepleegd. Ook zag de Albert Heijn XL zich genoodzaakt haar deuren eerder te sluiten.