FOK! Wat een weer: een bui is mogelijk

herfstbanner

In het zuidoosten is het eerst bewolkt en in de Limburgse heuvels komt aanvankelijk lokaal mist voor. Elders wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af met eerst lokaal een mistbank. Van het noordwesten uit trekken bovendien enkele lichte regenbuien over het land. De maxima liggen rond 16°C en de noordwestenwind wordt meest matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

In de loop van de avond wordt het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. In de loop van de nacht trekt een gebied met stevige regenbuien het noorden van het land binnen, met daarbij een kleine kans op onweer. De minima lopen uiteen van 12°C op de Wadden tot 7°C in het oosten. De westenwind is matig, langs de kust vrij krachtig en neemt in het Waddengebied toe tot krachtig.

Dinsdagochtend trekt het gebied met buien of buiige regen naar het zuiden van het land. Dinsdagmiddag houdt de buiigheid in het zuiden en zuidwesten nog lang aan, elders wordt het op een enkele bui na droog en zijn er zonnige perioden. De maxima liggen rond 14°C. De wind wordt noordwestelijk en is matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 


Mooie mistfoto7 (Foto: Pukeko)
Ook Pukeko maakte een heel mooie foto van de effecten van mist. (Foto: Pukeko)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.