Verstappen: "Derde plek was het maximaal haalbare"

Max Verstappen moest vanmiddag bij de kwalificatie van de Grand Prix van Turkije zijn meerdere erkennen in de Mercedes-bolides van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Dankzij de gridstraf voor de Brit start Verstappen morgen vanaf de tweede plaats en dat was het maximaal haalbare volgens de Red Bull-coureur.

"De omstandigheden in het begin van de sessie waren best verraderlijk, maar vergeleken met gisteren hebben we een redelijke omslag gemaakt. De rondjes waren over het algemeen vrij goed, maar we verloren in de laatste ronde wat op het rechte stuk. Daar moeten we nog naar kijken, maar de tijden waren niet goed genoeg om mee te vechten voor de pole positie. Een derde plek was dan ook het maximaal haalbare vandaag. We hebben ons na gisteren echter goed hersteld, dus ik ben over het algemeen vrij tevreden. We starten morgen vanaf de tweede plek en ik ben benieuwd wat het weer gaat doen", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur is voorzichtig over de race van morgen. "Het zou beter moeten zijn, maar het is afwachten hoe competitief we zijn in de race. De bandenslijtage lijkt hier ook vrij hoog. Het circuit is dit jaar in ieder geval erg leuk om op te rijden, vooral de lange doordraaier in bocht acht. We gaan morgen weer zo veel mogelijk punten proberen te behalen", zo blikt Verstappen na de kwalificatie vooruit.