Gasly en Verstappen bovenaan in laatste training, Hamilton domineert vrijdag

Op het circuit van Istanbul is zaterdagochtend de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Turkije verreden. Nadat het op vrijdag nog prima weer was, kwam de regen zaterdag bij tijd en wijlen met bakken uit de hemel vallen.

Op vrijdag was Lewis Hamilton de beste van het stel, hoewel tijdens de eerste training bekend werd dat hij een straf zou ontvangen: de Britse WK-leider is gewisseld naar zijn vierde interne verbrandingsmotor van het jaar en krijgt tien plekken gridstraf, omdat het zijn niet volledige power unit betreft. Hij noteerde wel de snelste tijd, ruim vier tienden voor de witte Red Bull van Max Verstappen.

Ook in de tweede training was Hamilton de snelste, Charles Leclerc zat er na P3 in de eerste training zelfs nog wat beter bij: tweede op anderhalve tiende van Hamilton, met Sergio Perez en Verstappen achter Valtteri Bottas op plek vier en vijf, een dikke halve seconde van Hamilton's tijd af.

Zaterdag was het dus nat, waarbij Pierre Gasly als eerste de baan betrad. In zijn AlphaTauri noteerde de Fransman uiteindelijk ook de snelste tijd van het veld, alleen Verstappen en Perez bleven in de buurt. Hamilton hield het vrij rap voor gezien met de achttiende tijd, George Russell zette zijn Williams nog even stil in de grindbak.

De volledige uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden, de kwalificatie in Turkije begint om 14.00 uur Nederlandse tijd.