Nederlands elftal boekt magere overwinning tegen Letland

Het Nederlands elftal heeft een magere overwinning geboekt op Letland. In Riga won de ploeg van Louis van Gaal met 0-1 dankzij een doelpunt in de eerste helft van Davy Klaassen.

In vergelijking met de voorgaande wedstrijden onder leiding begon Guus Til in de basis voor de geschorste Georgino Wijnaldum. Het Nederlands elftal was de betere ploeg, maar dat leidde niet tot grote kansen. Ondanks de weinige kansen nam het Nederlands elftal na twintig minuten de leiding dankzij Klaassen. De aanvallende middenvelder wist te scoren uit een corner.

Direct na de 0-1 kreeg Letland twee goede kansen op de 1-1, maar Nederlands elftal kwam daarbij goed weg. Na de twee kansen voor het thuisland nam Oranje weer de overhand waarbij Cody Gakpo met een kopkans dichtbij de 0-2 was in de eerste helft.

Na rust hield het spel van het Nederlands elftal ook niet over. De eerste mogelijkheid was voor Letland, maar de aanvaller van Letse ploeg schoot voorlangs. Na de verschillende wissels, waarbij Noa Lang zijn debuut maakte, kreeg Nederland nog een aantal kansen. Ryan Gravenberch kreeg de grootste kans op de 0-2, alleen schoot de ingevallen middenvelder tegen een Letse verdediger aan, waardoor de spanning in het duel bleef.

Tot aan de slotminuten bleef Letland hopen op een goed resultaat en bijna kwam die er ook in de slotminuut van het duel. Uit een corner kreeg het thuisland nog de kans op de 1-1, maar dankzij een goede redding van Justin Bijlow bleef het 0-1 voor Nederland en deed dat daarmee goede zaken voor het WK.

Zeker omdat Noorwegen en Turkije met 1-1 gelijkspeelden staat Nederland nu alleen aan de leiding in Groep G. Oranje heeft nu twee punten voorsprong op Noorwegen met nog drie wedstrijden te gaan. Turkije volgt op vier punten van het Nederlands elftal.