YouTube verwijdert de officiële kanalen van R.Kelly na zijn misbruik-veroordeling

Nadat de R&B zanger R. Kelly werd veroordeeld in een misbruikproces, verwijderde het videoplatform Youtube twee van de officiële kanalen van de muzikant.

De kanalen werden geblokkeerd met toepassing van de geldende richtlijnen, zegt de dochteronderneming van Google, zonder verdere informatie te geven. Muziekvideo's van de zanger die zijn geüpload door andere gebruikers blijven beschikbaar. Daardoor zijn de nummers en albums van Kelly, die wereld beroemd werd met zijn hit "I Believe I Can Fly", nog steeds beschikbaar op het YouTube Music-streamingplatform.

De 54-jarige werd eerder vorige week schuldig bevonden in een spraakmakend misbruikproces in New York. Het openbaar ministerie heeft de voormalige superster beschuldigd van seksuele uitbuiting van minderjarigen, ontvoering, dwangarbeid, omkoping en mensenhandel in de jaren 1994 tot 2018. Hij had hiervoor een netwerk van helpers opgebouwd om jonge meisjes en vrouwen te rekruteren om zijn seksuele verlangens te bevredigen. De straf wordt pas op 4 mei bekendgemaakt. Kelly, die al in voorarrest zit, riskeert een levenslange gevangenisstraf.