FOK! Wat een weer: laatste buien

herfstbanner

Welkom!  

Dat was genieten met volle teugen vanmiddag. Zoals de bedoeling was trok er een storing over ons land en die heeft ook regen veroorzaakt. Met name in plaatsen rond of langs de kust was de regen behoorlijk intensief. Uiteindelijk trok dit zaakje naar het noorden en oosten toe en zal weldra ons land verlaten. Over het algemeen viel er zo'n 5 tot 8 mm in de kustprovincies. Ik ben echter een positieve uitzondering. Hier viel namelijk 15 mm. Dat komt omdat ik onder een lijntje met erg intensieve neerslag zat. Deze hoeveelheden moeten lokaal ook elders gevallen zijn, maar daar zijn geen waarnemingen van. In mijn omgeving zat Schiphol op slechts 4 mm.  In de rest van het land viel ook zo'n 3 tot 5 mm.

Na die regenzone klaarde het flink op. Zodoende leek het alsof er niets was gebeurd vandaag. Inmiddels beginnen zich alweer buien te ontwikkelen en die gaan zo de kuststreek weer aandoen. Onweer is daarbij niet uitgesloten, doch niet op uitgebreide schaal of heel frequent.

De buien gaan zich in de loop van de avond uitbreiden, maar zullen wel iets minder actief worden. Langs de kust zal de meeste neerslag vallen. Daar kan nog zo'n 20 mm gaan vallen. De buien in het midden en zuiden kunnen zo'n 5 tot 10 mm afleveren. Ook zijn er nog wel opklaringen.

Morgen trekt er een lagedrukgebied over ons land van noordwest naar zuidoost. Afhankelijk van de exacte koers zal de meeste neerslag zich ten zuiden van de depressie bevinden. Het noorden lijkt op dit moment wat drogere papieren te hebben. Bij de buien die elders vallen is de kans op onweer vrij klein en zal met het vorderen van de dag geheel verdwijnen.

Uiteindelijk klaart het vanuit het noordwesten op en de laatste buien zullen dan in de avond het oosten en zuiden gaan verlaten. De wind draait dan naar het noordwesten toe en is vrij krachtig tot krachtig. De temperaturen schommelen rond de 15 graden. Ook de wind zal zich dan gewonnen moeten geven.

Donderdag en de dagen daarna zijn rustig, maar of het zonnig zal worden is nog even afwachten. 

Fijne avond!  

 

Zonenwolkje (Foto: Pukeko)
Een fraaie foto vanuit Purmerend met een mooie lucht. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.