Wallace pakt eerste NASCAR-zege op 'Home of The Big One'

Op de Talladega Superspeedway, Home of The Big One, is maandagavond de tweede race verreden in de tweede playoffronde van de NASCAR Cup Series. Die stond op zondag gepland, maar vrij stevige regenval in Alabama gooide roet in het eten en ook maandag was die dreiging er.

We begonnen met Denny Hamlin en Kyle Busch voorop, gevolgd door Chase Elliott en Ryan Blaney. In de eerste stage ging het er aan toe zoals dat op Talladega doorgaans het geval is: treintjes vormen en kop over kop rijden. Kort voor het einde van de stage ging het fout: Justin Allgaier kreeg een tik van William Byron, schoot richting de muur en nam Kyle Larson mee.

De stage werd ondertussen tijdens de caution afgerond, met toch wel een verrassende stagewinst voor Chris Buescher, voor Jogey Logano, Brad Keselowski en Kevin Harvick. Kort na de herstart volgde weer een caution, want Larson beukte zijn gammele auto tegen de muur, het leek toch echt einde verhaal - in elk geval voor Talladega - voor de playoffcoureur.

Een caution volgde, maar werd niet gelijk gevolgd door een herstart: het begon weer wat te regenen en iedereen werd naar binnen gehaald. De lengte van de rodevlagsituatie viel wel mee en we konden gewoon door, met verrassend genoeg Justin Haley en Corey LaJoie op kop - zij hadden geen pitstop gemaakt.

Ze vielen wel weer terug in de chaos die na zo'n negentig ronden ontstond: er was regen in aantocht en als er 94 ronden verreden waren, kon de race definitief afgevlagd worden, dus íedereen wilde voorin zitten. Christopher Bell en Hamlin namen de kopposities in, maar onder meer ook Harvick en Alex Bowman kwamen naar voren, net als Ricky Stenhouse Jr en Erik Jones.

Het was niet bijzonder verrassend dat het vrij rap fout ging: Bowman kreeg een iets te hard tikje van Stenhouse en ging de muur in. Ross Chastain dook er tegenaan en ook Tyler Reddick ging stevig de muur in. De boel moest even opgeruimd worden, maar met Stenhouse en Bell voorop konden we weer door, Hamlin en Elliott volgden.

Rustig aan rijden was er gelijk weer niet bij, er werd volle bak geduwd. Het was dan ook wachten tot het fout ging en zo geschiedde: Ryan Preece sloeg rechtsaf de muur in, Byron kon hem nét niet ontwijken en ging Matt DiBenedetto ook in de rondte. Bijna gelijk daarna begon de regen weer door te zetten en met Wallace op kop kwam men naar binnen, mogelijk voor het laatst.

Het duurde heel even, maar geracet werd er niet meer: Wallace pakte zijn eerste NASCAR-zege.