Uitslag PSV - Sparta

PSV heeft optimaal geprofiteerd van de nederlagen van Ajax en Feyenoord. In het thuisduel tegen Sparta wonnen de Eindhovenaren met 2-1 van Sparta en steeg de ploeg naar de tweede plaats.

PSV begon nog aardig aan de wedstrijd tegen Sparta, maar snel daarna zakte het niveau van de wedstrijd en hield Sparta tamelijk eenvoudig van zich af. Ibrahim Sangaré was met een schot en een kopbal nog het dichtst bij de openingstreffer, maar verder dan dat kwam PSV niet. Sparta wist in de eerste helft wel te scoren, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege hands.

Na de rust ging het wat beter voor PSV. Eran Zahavi kreeg een grote kans alleen zijn inzet eindigde op de paal. Na de grote kans van de spits voerde PSV steeds meer de druk op maar ze geraakte niet voorbij de Sparta-doelman.

Maduka Okoye leek een punt binnen te slepen voor Sparta, maar op een knal van Sangaré had de doelman geen antwoord. Snel na de openingstreffer maakte Ryan Thomas snel de 2-0. Lennart Thy bracht in de 90ste minuut nog de spanning terug in de wedstrijd, maar het bleef 2-1 in Eindhoven.

PSV

2 - 1

Sparta Rotterdam

 82' Sangaré
 86' Thomas
   90' Thy
 
 Gele kaart: Sangaré, (PSV), Abels,Okoye, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 30.500
Arbiter: v.d.Eijk
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Mwene
Ramalho
Boscagli
Max
v.Ginkel (Thomas/61)
Götze
Sangaré
Doan (Carlos Vinícius/60)
Zahavi (Vertessen/87)
Gakpo
  Okoye
Abels
Vriends
Heylen
Auassar
Jans (Engels/87)
Mijnans
Smeets
Osman (Masouras/87)
V.v.Crooy (Goudmijn/61)
Emegha (Thy/ 75)