Moto2-leider Gardner onderuit, Fernandez slaat slag

In de Moto2 wordt het alsmaar spannender in de strijd om de titel. De Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas in Texas bracht de boel weer een stuk dichter bij elkaar.

De dit jaar dominante teamgenoten Raul Fernandez en WK-leider Remy Gardner vertrokken samen met Fabio Di Giannantonio vanaf de eerste rij, voor Marco Bezzecchi, de verrassende thuisrijder Cameron Beaubier en Augusto Fernandez. Bij de start ging Raul Fernandez er vandoor en na een ronde schoof Beaubier knap door naar plek twee, voor Di Giannantonio, Gardner en Marco Bezzecchi.

Fernandez kon in de eerste ronden een gaatje slaan naar de duellerende rijders achter hem, waar Gardner zich los kon rijden...tot hij in ronde zes onderuit schoof. Zo ging plek twee naar Di Giannantonio, die zich op zijn beurt wat los wist te rijden van Bezzecchi, Beaubier en Tony Arbolino - Augusto Fernandez en Ai Ogura konden het tempo even niet meer volgen.

Fernandez reed ondertussen rustig zijn ronden op kop, Di Giannantonio reed eenzaam op plek drie en Bezzecchi worstelde zich los van zijn kompanen, waardoor de race richting een uitermate gezapig einde ging. Raul Fernandez reed naar de zege en kwam na het uitvallen van Gardner tot op negen punten van zijn titelconcurrent, Di Giannantonio werd tweede en Bezzecchi maakte het podium compleet. Bo Bendsneyder reed ook mee, viel niet en pakte op plek veertien zowaar wat puntjes mee.