Van der Poel derde in natte editie Parijs-Roubaix, zege voor Colbrelli

Sonny Colbrelli heeft Parijs-Roubaix op zijn geschreven. Bij zijn debuut in de kasseienklassieker was de Europees kampioen in een sprint met drie te snel voor de Belg Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel.

De eerste natte Parijs-Roubaix sinds 2002. Dat stond de renners vandaag te wachten in de Hel van het Noorden. Door de aanhoudende regen van afgelopen nacht en deze ochtend lagen de kasseistroken er slecht bij en kregen we vanaf de eerste kasseistroken een heerlijke koers te zien.

Maar voordat de renners bij de eerste kasseistroken aankwamen was een gevaarlijke groep van dertig renners weggereden en met daarin in sterke renners erin, onder meer met Greg van Avermaet.

Op de eerste kasseistroken versplinterde de kopgroep en reed lange tijd Nils Eekhoff en Florian Vermeersch voorop. De Nederlander en de Belg werden later weer ingelopen door de voormalige kopgroep en ontstond er een nieuwe situatie.

Van der Poel toonde zich voor het eerst in het Bos van Wallers. De Nederlandse favoriet voor de winst deed de strook op kop. Achter hem vielen een aantal renners achter zich weg door een valpartij en bleef een kleine groep van de favorieten over.

Na het Bos van Wallers reed Colbrelli weg uit de groep van de favorieten op een asfaltweg. De Europees kampioen nam een halve minuut voorsprong op de groep Van der Poel, waarna de Nederlander met een indrukwekkende versnelling het gat dicht reed naar Colbrelli en kwam in een groepje met Tom Van Asbroeck, Sonny Colbrelli, Vermeersch en de verrassende Guillaume Boivin terecht.

Op dat moment reed Gianni Moscon nog voorop. De Italiaan maakte indruk op de vele kasseienstroken en hield zijn voorsprong vast boven de minuut. De Italiaan leek even bezig aan een enorme solo, maar door een leegloper en een val werd hij bijgehaald door de groep van Van der Poel.

Op Carrefour de l’Arbre werd Moscon vervolgens voorbij gereden door de drie sterksten in koers: Van der Poel, Colbrelli en Vermeersch. Vermeersch probeerde op drie kilometer van de streep een sprint te ontlopen, alleen reageerde Colbrelli attent en moest er gesprint worden op de wielerbaan van Roubaix.

Vermeersch ging als eerste aan, alleen wist Colbrelli hem vlak voor de streep net te passeren. Van der Poel moest genoegen nemen met een derde plaats.