Uitslag sc Cambuur - AZ

AZ lijkt het lek boven te hebben in de Eredivisie. De Alkmaarders boekten hun tweede competitiezege op rij door met 1-3 bij Cambuur Leeuwarden te winnen.

Cambuur begon sterk aan de wedstrijd. De eerste kans was ook voor hun. Kallon speelde oud-AZ'er Breij vrij maar die mikte echter voorlangs. In de elfde minuut kreeg AZ een kans. Pavlidis kon alleen op het Friese doel af na een fout van Schouten, maar zijn stiftje ging naast. AZ kwam in de zeventiende minuut op voorsprong. Wijndal vond het hoofd van De Wit en die kopte zijn tiende doelpunt voor AZ binnen. In de 33e minuut verdubbelde de Alkmaarders de voorsprong nadat Wijndal de bal beheerst in de verre hoek schoof. Overigens was AZ wel de onderliggende partij qua veldspel. Vlak voor rust een tegenvaller voor de bezoekers. Midtsjø moest worden gewisseld nadat hij last van zijn hamstring kreeg.

Met de 0-3 in de 60e minuut werd de wedstrijd beslist. Het was Clasie die met een stiftje de bal in het doel van Cambuur werkte. In de 72e minuut deed Cambuur wat terug. Breij haalde uit en de bal werd van richting veranderd door invaller Uldrikis.Vlak voor tijd moest Cambuur met tien man verder nadat Bangura zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. 

sc Cambuur Leeuwarden

1 - 3

AZ

 72' Uldrikis    17' De Wit
 33' Wijndal
 60' Clasie
 
 Gele kaart: Schouten, Sambissa, (sc Cambuur Leeuwarden), Gudmundsson, Wijndal, (AZ)
 Rode kaart: Bangura (89/2xg) (sc Cambuur Leeuwarden),
 
Stadion: Cambuur Stadion, Leeuwarden
Toeschouwers: 10.000
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Stevens
Schmidt
Mac-Intosch (Ter Heide/73)
Schouten (Tol/63)
Bangura
Paulissen (Kiss/46)
Hoedemakers
Maulun
Breij
Boere (Uldrikis/62)
Kallon (Sambissa/70)
  Vindahl Jensen
Sugawara
Hatzidiakos
Martins Indi
Wijndal
Midtsjö (Reijnders/43)
De Wit
Clasie
Gudmundsson (Evjen/66)
Pavlidis (Aboukhlal/80)
Karlsson (Witry/81)