KKD: speelronde 9, ontknoping van de eerste periode

Vanavond is in de Keuken Kampioen Divisie de ontknoping van de eerste periode. Maar liefst 9 clubs zijn kandidaat om deze binnen te slepen. Dit zijn Excelsior, ADO Den Haag, FC Volendam, Jong FC Utrecht, Jong AZ, FC Emmen, De Graafschap, FC Eindhoven en VVV-Venlo. Ik ga eens een rondje langs de kanshebbers en de clubs die we eigenlijk missen.

Momenteel is Excelsior de koploper nadat Jong AZ lang de lijst domineerde. Het won 5 wedstrijden en speelde eenmaal gelijk. De twee overige wedstrijden resulteerde in een verlies waarmee zij op 16 punten komen. Het doelsaldo geeft de doorslag want ADO Den Haag heeft een saldo van +4 waar Excelsior een doelsaldo heeft van 17-8. Op de reguliere ranglijst heet ADO Den Haag 6 punten in mindering gekregen omdat zij de begroting maar niet op orde kan krijgen, een dreiging van intrekking van de proflicentie is in het geding.

Er zijn 3 clubs met een punt minder dan de nummers 1 en 2, FC Volendam, Jong Utrecht en Jong AZ zijn de volgende kanshebbers. Voor de beloften maakt het eigenlijk op geld en de titel na niks uit, FC Volendam zit er in ieder geval goed bij. De resterende kandidaten hebben allen 13 punten. FC Emmen heeft het grootste voordeel op doelsaldo; 14-8. De Graafschap volgt met +1, net als FC Eindhoven en VVV-Venlo.

Ik had verwacht dat NAC Breda en Almere City FC ook al snel mee zouden doen, echter staan zij op de vooravond van de ontknoping op plek 18 en 14 voor de periode. 

Dan de wedstrijden voor vanavond. Excelsior speelt een uitwedstrijd bij NAC Breda, ADO Den Haag speelt ook uit, in Maastricht tegen MVV, zij staan op een 10e plek. FC Volendam krijgt Almere City FC vanaf plek 14 op bezoek. Jong Utrecht krijgt FC Emmen op bezoek en Jong AZ krijgt FC Dordrecht op bezoek, dat 19e staat. De Graafschap neemt het op tegen de nummer 13, TOP Oss. FC Eindhoven reist af naar Kerkrade waar Roda JC - FC Eindhoven zal plaatsvinden. VVV-Venlo speelt ook uit, bij Jong PSV op een 17e plek. Jong Ajax gaat vanaf een 9e plek op bezoek bij hekkensluiter Helmond Sport. Telstar speelt vanaf plek 15 een thuiswedstrijd tegen de nummer 16, FC Den Bosch. 

Natuurlijk kunnen we ook weer genieten van het schakelprogramma op ESPN. Op ESPN 3 is NAC Breda - Excelsior te zien, MVV - ADO Den Haag is te zien op ESPN 4. Daarnaast is op ESPN Watch FC Volendam - Almere City FC te zien.