Doelman Flekken en Lang in definitieve selectie Oranje voor WK-kwalificatieduels

Mark Flekken en Noa Lang zijn opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende WK-kwalificatieduels met Letland en Gibraltar.

Doelman Flekken, misschien wel de meest opvallende naam uit de 28-koppige voorselectie, maakte nog nooit deel uit van de Oranje-selectie. Bondscoach Louis van Gaal heeft met Flekken, Joël Drommel, Justin Bijlow en Tim Krul vier keepers geselecteerd. Jasper Cillessen maakte onlangs zijn rentree bij Valencia, maar zit er nog niet bij. Van Gaal wil Flekken nu wel eens van dichtbij bekijken. 

Ook Lang mag zich melden in Zeist. "Noa Lang doet het goed bij Club Brugge. Ik heb natuurlijk al eerder aangegeven dat we niet dik in onze buitenspelers zitten", aldus Van Gaal via de kanalen van de KNVB. "We zijn dus op zoek naar mogelijkheden op die posities. Dan geef ik de kans graag aan een jonge speler."

Het Nederlands elftal vervolgt de kwalificatiereeks voor het WK 2022 op vrijdag 8 oktober met een uitwedstrijd tegen Letland in Riga. De ploeg van Van Gaal wacht drie dagen later in De Kuip een wedstrijd tegen het nog puntloze Gibraltar.

Onder Van Gaal heeft Oranje in de vorige interlandperiode een belangrijke stap gezet naar WK-kwalificatie. Na een gelijkspel bij Noorwegen (1-1) en ruime zeges op Montenegro (4-0) en Turkije (6-1) is Oranje koploper in groep G. Alleen de nummer één in de poule plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2022 in Qatar.