PSV wint ruim bij Sturm Graz in Europa League

PSV heeft donderdagavond een zege geboekt op Sturm Graz. In Oostenrijk won de ploeg van trainer Roger Schmidt met 1-4 en door het gelijkspel tussen Real Sociedad en AS Monaco gaan de Eindhovenaren na twee wedstrijden aan de leiding in de poule.

In een weinig interessante eerste helft kwam PSV na iets meer dan een half uur spelen. Uit een corner van Cody Gakpo en een kopbal van Marco van Ginkel maakte Ibrahim Sangaré de openingstreffer. In de tweede helft verdubbelde Eran Zahavi. De spits leek de wedstrijd te beslissen, maar al snel maakte Sturm Graz de aansluitingstreffer.

Na de 1-2 had PSV het moeilijk met de Oostenrijkse ploeg en leek de gelijkmaker dichtbij, maar dankzij goed keeperswerk van Joël Drommel bleef PSV op 1-2 staan en met nog twintig minuten maakte Philipp Max met een prachtig schot de 1-3, al had even daarvoor Carlos Vinícius nog een grote kans gemist. Na de 1-3 leek het verzet van Sturm Graz gebroken en zeker na de 1-4 van Yorbe Vertessen. PSV eindigde nog wel met tien man na een tweede gele kaart van Sangaré, waardoor hij de thuiswedstrijd tegen Monaco mist.