AZ verslaat na slechte eerste helft FK Jablonec

AZ heeft zijn tweede groepswedstrijd in de Conference League gewonnen. Na het 2-2 gelijkspel in de eerste groepswedstrijd tegen Randers FC, versloegen de Alkmaarders vanavond thuis het Tsjechische Jablonec met 1-0.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FK Jablonec. Spits Čvančara schoot de bal net voorlangs het doel van AZ. De bezoekers waren aan het begin het gevaarlijkst, terwijl het bij AZ nog niet echt liep. Ook in het grootste deel van de eerste helft konden de Alkmaarders geen deuk in een pakje boter slaan. Pas in de 43e minuut zette AZ de tegenstander onder druk, maar het leverde weinig op. Vlak voor rust de eerste kans voor AZ. De Wit kopte de bal op aangeven van Wijndal door naar Gudmundsson maar hij wist de bal niet over de keeper te tillen.

In de 53e minuut kwam AZ toch wel onverwachts op voorsprong. Het was Gudmundsson die scherp voor het doel was en bij de tweede paal de 1-0 binnen schoot. De Alkmaarders werden gevaarlijker en Karlsson had niet lang na de 1-0 een kans om de score te verdubbelen. Hij schoot van afstand maar de bal ging net voor het doel langs. In de 64e minuut was het bijna 1-1. Hatzidiakos raakte de bal helemaal verkeerd, verlengde hem en zag de bal op de lat van het eigen doel vallen. De spelers van Jablonec letten echter niet goed op. AZ kreeg in de 80e minuut een kans op de 2-0 na een voorzet van Sugawara op Gudmundsson. De Ijslander schoot echter op de paal. Ook in het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.