Ajax te sterk voor Besiktas in CL

Ajax heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. In Amsterdam werd met 2-0 het Turkse Besiktas verslagen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Besiktas. In de tiende minuut stond Batshuayi oog in oog met keeper Pasveer maar de spits schoot de bal op de paal. Even daarna kregen ook de Amsterdammers een grote kans. Antony kreeg de bal en probeerde vervolgens de verre hoek te zoeken, maar zijn lage inzet scheerde langs de paal. In de zeventiende minuut kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Na een actie van Tadic schoot Berghuis hard raak. Een paar minuten later wederom een kans voor Ajax nadat de bal voor de voeten van Antony kwam maar de Turkse doelman is nu wel bij de les. Ajax kreeg nog meer kansen om de score te verdubbelen in de eerste helft. Zo was Haller dicht bij de 2-0 maar hij kopte van dichtbij op de handschoenen van de doelman. Vlak voor rust werd het wel 2-0. Het was Haller die na een voorzet van Berghuis de Amsterdammers op rozen helpt.

In de 63e minuut wordt een doelpunt van Besiktas afgekeurd. Karaman passeerde Pasveer maar daarvoor maakte hij een overtreding door een duw in de rug van Timber te geven. Ook in de tweede helft waren het de Amsterdammers met de meeste kansen. In de 69e minuut miste Haller de 3-0. De voorzet van Tadic was een paar centimeter te hoog, waardoor Haller te veel onder de bal kwam en zijn kopbal over het lege doel ging. In de 85e minuut haalde Neres uit. Doelman Destanoglu kon de bal pas in tweede instantie naast het doel werken. Ook in het resterende deel van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

In dezelfde groep speelt om 21:00 uur Borussia Dortmund tegen Sporting Portugal.