Hamlin wint NASCAR-race Las Vegas en gaat door in titelstrijd

Op de Las Vegas Motor Speedway is zondagavond de eerste race van de tweede playoffronde in de NASCAR Cup Series verreden. Nog twaalf coureurs maken kans op de titel, na Las Vegas worden nog twee races verreden alvorens er weer vier af moeten vallen.

Met Kyle Larson en Ryan Blaney op de eerste rij en Kevin Harvick met Denny Hamlin achter hen ging de race van start, met een eerste stage waarin eigenlijk weinig gebeurde. Larson domineerde en pakte de stagewinst, voor Kyle Busch, Blaney, Hamlin en Harvick.

Stage twee kon beginnen met Hamlin, Larson, Blaney en Elliott voorop, maar lang duurde het niet: een klapband voor Joey Gase, een van de mindere goden in het veld, zorgde voor een behoorlijke crash en uiteraard een volgende caution, wat weer tot een rondje pitstops leidde.

Verder gebeurde er ook in stage twee niet veel, behalve dat verschillende momenten voor de pitstops de boel wat overhoop gooiden: Larson domineerde, maar kwam banden en brandstof halen in de slotfase. Hamlin deed dat niet en won de stage, voor Kyle Busch en Tyler Reddick.

Met Hamlin en Martin Truex op kop konden we weer door, Larson en William Byron moesten vanaf het middenveld naar voren komen met hun andere strategie. Vanaf een ronde of 55 voor het einde begon de laatste serie reguliere pitstops, waarbij Byron flink tijd verloor met een lekke band.

Hamlin had ondertussen nog altijd de leiding in handen, Elliott volgde en de rest zat er ver achter - ook Larson kwam nauwelijks naar voren. De winst leek binnen voor Hamlin, maar in de laatste ronden kwam Elliott van toch een forse achterstand in zeer rap tempo naar voren gereden.

Een echte aanval van Elliott kwam er toch net niet meer en dus ging Hamlin er met de winst vandoor, voor Elliott en op flinke achterstand Kyle Busch, Larson werd slechts tiende - Hamlin is met zijn winst ook als eerste zeker van een plekje bij de laatste acht.