FOK! Wat een weer: fijn voor de lijn!

herfstbanner

Nee!  

Wat een vreemde titel voor een weerbericht hé? Ik had even titel-writersblock.  

Eindelijk is het vandaag dan gaan regenen. Vanochtend was het echter nog droog en waren er soms nog een paar verrassend brede opklaringen. Daarna kwam de bewolking opzetten en vanaf een uur of 2 begon het in het zuidwesten licht te regenen. Daar viel slechts 1 tot 3 mm, maar hoe verder je naar het noorden ging, hoe actiever het front werd.

Hier bij mij kwam ik uit op 6,5 mm. In de noordoostelijke helft was dit systeem nog actiever met zelfs zware windstoten erbij. Lokaal viel er op sommige plekken zo'n 10 mm. Het ging echter wel erg snel allemaal en daardoor zijn er voor zover nu bekend geen hogere sommen gevallen. Achter het front kwamen de opklaringen weer ons land binnen. Het koelde wel snel af van 21 graden tot 16 graden momenteel.

De regen in het noordoosten trekt nu ook vrij snel weg en het zal daar dan ook snel droog worden. Op de meeste plaatsen zal het dan verder wel droog blijven de komende 24 uur. Alleen aan zee en in het noordwesten kan er een enkele bui vallen. Echter zeker niet van een kaliber die je normaal zou verwachten in dit jaargetijde. Het gaat voornamelijk om enkele losse buien die niet meer dan 1 tot 3 mm kunnen opleveren. Ook zal dat zeker niet overal gebeuren. De kans op een klap onweer is zo goed als 0. Ik heb het toch maar even benoemd.  

Morgen is het dan overwegend droog, al zou er aan zee eerst nog een kleine bui kunnen vallen. Doordat de stroming meer zuidelijk gaat worden zullen de eventuele buien dan op zee blijven. In de rest van het land is het dus vrijwel overal droog. De zon schijnt geregeld, maar er ontstaan ook stapelwolken. De maxima liggen over het algemeen rond de 18 graden. Veel wind is er niet en deze komt net als de bovenstroming uit het zuiden. 

Woensdag zou er plaatselijk zo'n 10 mm regen kunnen vallen. De zon zullen we dan niet veel te zien krijgen. Het koelt dan ook af naar zo'n 16 graden.

Wel thuis!  

 

 
Helaas dit weekend overleden. Alan Lancaster. Dit was de laatste tour in de originele ine-up. R.I.P Alan.  

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.