Status Quo-bassist Alan Lancaster op 72-jarige leeftijd overleden

Status Quo-oprichter en bassist Alan Lancaster is op 72-jarige leeftijd in Australië overleden, zo heeft de manager van de band bevestigd. Lancaster leed al enkele jaren aan Multiple Sclerose.

Lancaster had in de jaren 60 en 70 verschillende internationale hits met de groep, waaronder Rockin' All Over The World en Whatever You Want.

Zanger Francis Rossi zei: "Alan was een integraal onderdeel van het geluid en het enorme succes van Status Quo in de jaren '60 en '70." Rossi en Lancaster begonnen in de jaren zestig samen op te treden onder een aantal verschillende bandnamen voordat ze zich bij Status Quo vestigden. Rossi vervolgde: "We waren vele jaren vrienden en collega's en behaalden samen fantastische successen als de Frantic Four naast Rick Parfitt en John Coghlan. Hoewel we de laatste jaren een beetje van elkaar zijn vervreemd, zal ik altijd zeer goede herinneringen hebben aan onze vroege dagen samen en mijn condoleances gaan uit naar de familie van Dayle en Alan."

Manager Simon Porter betuigde zijn 'oprechte condoleances' aan Lancaster's vrouw Dayle en de familie.

"Het was een absoluut genoegen om de originele line-up te herenigen voor twee uitverkochte tours in 2013-14 en om Status Quo Frantic Four-fans een laatste erfenis en zo'n blijvende herinnering te geven", zei hij. "Hoewel Alan toen al niet in goede gezondheid verkeerde, zette hij zijn beste beentje voor tijdens de optredens en was het een groot plezier om met hem samen te werken."