Razgatlioglu slaat dubbelslag in World Superbikes

In het World Superbikes-kampioenschap heeft Toprak Razgatlioglu een dubbelslag geslagen. De Turkse Yamaha-coureur won op het circuit van Jerez beide races - er werd één race minder verreden, nadat het zaterdagprogramma wegens het dodelijke ongeval van Dean Berta Viñales af werd gelast.

Race één
De race ging van start met Toprak Razgatlioglu, Alex Lowes en Jonathan Rea op de voorste rij en Michael van der Mark op plek dertien. Rea pakte na een paar bochten de leiding, Razgatlioglu volgde met Yamaha-teamgenoot Andrea Locatelli in zijn kielzog, voor de Ducati's van Scott Redding en Michael Ruben Rinaldi - Lowes viel terug naar plek tien, Van der Mark steeg in anderhalve ronde naar de achtste plek.

Rinaldi schoof na een paar ronden de grindbak in, terwijl voorin de titelkandidaten Rea en Razgatlioglu weer een gaatje sloegen. Locatelli volgde met Redding achter zich, terwijl Bautista en Van der Mark een flink stuk achter de Brit reden. Razgatlioglu opende in de slotfase de aanval op Rea en daardoor ontstond - wederom - een tweestrijd om de winst. Die strijd viel verder een beetje tegen: Razgatlioglu reed overtuigend naar een nieuwe zege, voor Rea, terwijl Redding in de slotronde eindelijk voorbij Locatelli kwam. Bautista werd vijfde, voor Loris Baz en Van der Mark.

Race twee
Met Razgatlioglu, Rea en Redding voorop begon de tweede race van het weekeinde, Van der Mark begon vanaf plek twaalf. Na een kort duel met Rea behield Razgatlioglu aanvankelijk de leiding, voor Rinaldi, Rea, Redding, Locatelli en Leon Haslam. Rea had het tempo sowieso niet lekker te pakken, want Redding ging hem voorbij, terwijl Axel Bassani en Van der Mark naar de zevende en achtste plek schoven.

Locatelli en Bautista kwamen ook langs Rea, terwijl Redding plek twee over kon nemen van Rinaldi. Met zeven ronden te gaan moest Bautista zijn derde plek weer inleveren en wel bij Locatelli en diens Yamaha. Redding zat ondertussen bovenop het achterwiel van leider Razgatlioglu, terwijl Rea de vijfde plek terug wist te pakken van Rinaldi. Met een dikke drie ronden te rijden zette Redding zijn Ducati binnendoor bij de Yamaha van Razgatlioglu, met succes.

Razgatlioglu sloeg een ruime ronde later weer terug en ondanks aandringen van Redding wist de Turk vol te houden: Razgatlioglu pakte de dubbel, Redding werd tweede en Bautista pakt een keurige derde plek, voor Locatelli, Rea, Bassani, Rinaldi en de achtste plek voor Van der Mark.