Uitslag AZ - Go Ahead Eagles

AZ is van de voorlaatste plaats in de Eredivisie af. De Alkmaarders wonnen vanmiddag met 5-0 van Go Ahead Eagles en boekten hun tweede overwinning dit seizoen.

AZ kwam na vier minuten op voorsprong. Op aangeven van Pavlidis schoot Karlsson raak. In de vijftiende minuut wederom een kans voor de Alkmaarders. Gudmundsson kon van dichtbij uithalen, maar raakte de paal. In de 29e minuut verdubbelde AZ de voorsprong toen Dani de Wit de bal binnen kopte.

De thuisploeg kreeg in de 82e minuut een strafschop nadat doelman Hahn invaller Evjen neerlegde. Karlsson benutte vervolgens de penalty. In de 85e minuut werd het nog 4-0. Een minuut nadat hij als invaller op het veld kwam schoot Aboukhlal na een mooie pass raak. In de blessuretijd was het Reijnders die met een afstandsschot de eindstand op 5-0 bracht.