Uitslag Sparta Rotterdam - sc Cambuur

Cambuur heeft op Het Kasteel Sparta verslagen. In een matige wedstrijd werden de Rotterdammers met 0-4 verslagen.

Het waren de Rotterdammers die in het begin van de wedstrijd de toon zetten. Desalniettemin slaagden ze er niet in om kansen te creëren. In de 36e minuut kwam Cambuur op voorsprong. Door niet goed opletten in de Sparta-defensie kon Banguira uithalen en schoot de bal raak via doelman Okoye. Vlak na rust een prima kans voor Sparta. Smeets stond vrij, maar Schmidt stond op zijn plek en voorkwam dat de pass van Emegha aankwam.

In de 63e minuut kwam Cambuur op 0-2. Na een pass van Tol was Kallon niet meer bij te halen door de defensie van Sparta. Hij schoot vervolgens in de verre hoek van het doel. In de 69e minuut kreeg Sparta een grote kans op de 1-2. Invaller Goudmijn vond Emegha maar de inzet van de aanvaller gaat net naast de paal. In de 74e minuut werd de wedstrijd beslist nadat Kallon zijn tweede van de wedstrijd maakte. Hij kon alleen op het doel afstormen en rondde vervolgens beheerst af. Zeven minuten voor tijd was het nog bijna 0-4, maar invaller Ter Heide knalde op de paal. In de 88e minuut moest Sparta met een man minder verder, omdat Meijers zich ergerde aan Boere en natrapte. In de blessuretijd was het Boere die voor de 0-4 eindstand zorgde.