Loting KNVB Beker: RKC treft Willem II; Heerenveen tegen AFC

Zaterdagavond is de loting verricht voor de eerste ronde KNVB Beker. Thomas Verhaar (AFC) en Rydell Poepon (IJsselmeervogels) koppelden in de studio van ESPN onder leiding van Timo Reesink (KNVB) 54 ploegen aan elkaar. De loting zorgde onder andere voor een Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en Willem II.

FC Twente gaat op bezoek bij OSS'20 uit de Derde Divisie. Ook FC Utrecht wacht een uitwedstrijd tegen een club van het vierde niveau: tegen SteDoCo. SC Heerenveen gaat een uitduel spelen met AFC uit de Tweede Divisie. FC Groningen kruist de degens met Helmond Sport in eigen huis en het dramatisch presterende PEC Zwolle stuit met De Graafschap eveneens op een Keuken Kampioen Divisie-club.

In de eerste ronde van de KNVB Beker spelen amateurclubs die een profclub hebben geloot automatisch een thuiswedstrijd. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse zijn vrijgeloot in de eerste ronde omdat zij Europees in actie komen. De wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB Beker worden gespeeld op 26, 27 en 28 oktober.

De finale dit seizoen is gepland op 17 april 2022. Ajax triomfeerde vorig seizoen in het KNVB-bekertoernooi door Vitesse te verslaan in de finale.