Piastri zet stap naar Formule 2-titel met winst in Sochi

Op het circuit van Sochi is de tweede en tevens laatste Formule 2-race van het Russische weekeinde verreden - er zouden drie races gehouden worden, maar de regen van zaterdag gooide roet in het eten.

Kampioenschapsleider Oscar Piastri vertrok van poleposition, met Jehan Daruvala naast zich. Theo Pourchaire en Zhou Guanyu stonden op de tweede rij, voor Ralph Boschung en Jake Huges - Richard Verschoor vertrok als veertiende, Bent Viscaal stond er één plek achter.

Pourchaire kende een dijk van een start en ging net als Boschung voorbij aan Daruvala, terwijl het voor Viscaal in de eerste ronde klaar was: net als zaterdag spinde hij en was zijn race voorbij. Voorin gebeurde aanvankelijk niet veel, tot na zo'n acht ronden de eerste verplichte stops gemaakt werden.

Piastri kwam na de pitstops weer voor Pourchaire uit, hoewel hij daar op zijn één ronde warmere banden wel even een inhaalactie voor nodig had. Boschung en Daruvala zaten erachter, voor Shwartzman. Dat was dan ook de top-5 nadat iedereen zijn stop gemaakt had, met forse onderlinge verschillen.

Daruvala ging met een handvol ronden te rijden voorbij Boschung naar plek drie, een paar ronden later was het klaar voor Boschung: zijn motor plofte. De zege van Piastri kwam verder niet meer in gevaar, hij deed lekkere zaken in de titelstrijd. Pourchaire werd tweede, Daruvala completeerde het podium op dik tien seconden en Verschoor werd keurig achtste.