Ticktum soeverein naar F2-winst in Sochi, Verschoor 8e

De eerste van drie geplande Formule 2-races op het circuit van Sochi heeft zaterdag weinig spektakel opgeleverd. Het was nog ietwat vochtig bij de start en vanwege de vertraging zou het ook de enige race van de dag zijn - de zondagrace blijft wel gewoon op de planning staan.

Beduidend later dan gepland konden we beginnen met Dan Ticktum op poleposition, Jüri Vips naast hem en Liam Lawson en Robert Shwartzman op de tweede rij - Richard Verschoor vertrok vanaf de veertiende stek, één positie beter dan Bent Viscaal. De nummer twee in de titelstrijd, Zhou Guanyu, zou vanaf plek zeven starten, maar spinde op weg naar de grid. Felipe Drugovich had in die ronde een groter probleem: hij ging hard de muur in.

Enfin, de race kon uiteindelijk beginnen met een rollende start, uit voorzorg, hoewel de baan niet echt nat meer was. Voorin gebeurde in de eerste ronden erg weinig, Viscaal spinde na een paar ronden en zorgde zo enige tijd voor een virtual safety car. In ronde zes viel het doek voor Lawson, wiens auto vanaf de derde positie de geest gaf - Shwartzman schoof zo op naar een voorlopige podiumpositie.

Jehan Daruvala viel vanaf de vijfde plek weg met een spin, gevolgd door een flinke scheldpartij op de boordradio, maar verder was het allemaal niet echt noemenswaardig. Ticktum pakte de winst, voor Vips en Shwartzman, terwijl Verschoor een keurige race afsloot op de achtste plek. Kampioenschapsleider Oscar Piastri pakte met plek negen geen punten, Zhou startte niet en dus kon Shwartzman op plek drie wat inlopen.