Formule 3-titel voor Dennis Hauger na P2 in Sochi

Op het semi-stratencircuit van Sochi is vrijdag het kampioenschap in de Formule 3 beslist. De eerste van drie races zou zaterdagochtend verreden worden, maar werd in verband met het naderende noodweer naar de vrijdagmiddag gehaald.

Met Victor Martins en Logan Sargeant op de eerste startrij werd de race op gang gebracht, Jak Crawford en kampioenschapsleider Dennis Hauger stonden op rij twee, voor Caio Collet en Alexander Smolyar. Sargeant pakte bij de start de leiding over, voor Martins en Crawford.

Al vrij snel moest Crawford zijn plekje inleveren bij Hauger, die zo virtueel al richting de titel ging. Halverwege de race kwamen er nog wat punten bij voor de Noor, die Martins te grazen nam. In de slotfase kon de aanval geopend worden op Sargeant, terwijl Clement Novalak zich langs Collet naar plek vier vocht.

Een echte aanval van Hauger op Sargeant kwam er nét niet meer van, en dus ging de winst naar de Amerikaan - de twaalfde winnaar van het jaar. Hauger kon echter gewoon juichen, want hij pakte de Formule 3-titel, terwijl Martins het podium completeerde. Tijmen van der Helm reed mee in het achterveld, tot zijn motor met rook en vlammen de geest gaf.