Verstappen: "Iedereen heeft zijn eigen mening en dat is prima"

Nu de strijd om de wereldtitel in alle hevigheid toeneemt worden alle details rond uitspraken en aanvaringen op de baan tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton breed uitgemeten. De Nederlander blijft er rustig onder in aanloop naar de Grand Prix van Rusland.

"Dat maakt niet zoveel uit. Ik doe gewoon mijn ding en het leven gaat gewoon verder. Ik maak me daar niet zo druk om, dat werkt voor mij het beste. Iedereen heeft zijn eigen mening en dat is prima. Ik zorg ervoor dat ik me op mezelf concentreer en met het team blijf doorwerken. Dat is wat ik in de hand heb en wat het belangrijkste is", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Ik word er verder niet nerveus van. Ik stap in m’n auto, heb een gaspedaal, rempedaal en stuur, en daar draait het om. Het maakt niet uit hoeveel erover geschreven wordt, het principe blijft voor mij hetzelfde. We zijn nu weer in Sochi en daar moeten we ons op focussen", zo vult Verstappen aan.

Het circuit van Sochi bleek de afgelopen jaren vooral een 'Mercedes-baan', maar toch denkt de Nederlander dat zijn Red Bull-wagen prima op het circuit uit de voeten kan. "Je hebt hier toch nog veel rechte stukken en ze hadden de laatste jaren natuurlijk ook gewoon een goede auto, dus dan ga je ook hier hard. Wij kwamen vaak net iets te kort, ook op het rechte stuk en in de race. In het algemeen verwacht ik dat het dit jaar beter zal gaan, maar met de kans op regen is het afwachten. In de regen is het minder voorspelbaar dan op een droge baan, maar ik denk dat we dit seizoen in beide situaties snel zijn, dus ik heb niet een echte voorkeur."

"Het zit in de details waar het verschil gemaakt wordt ten opzichte van Mercedes. Je kan een goede auto hebben, maar dan moet je daar nog alles uit zien te halen qua afstelling. We moeten elk weekend opnieuw het beste eruit zien te halen. Sommige circuits liggen een auto ook iets beter dan andere. Het zit het hele seizoen al dicht bij elkaar en het wisselt wie er net sneller is. Dat zal denk ik zo doorgaan", aldus Verstappen aan de vooravond van het raceweekend in de Russische badplaats.