FOK! Wat een weer: van blauw naar grijs

herfstbanner

Dag mensen!

Laten we eens beginnen met een leuke Tip v/d Dag: Als je boodschappen gaat doen, vergeet dan niet af te rekenen!  

Weer om boodschappen te doen was het zeker vandaag. Overal was het vrij zonnig en misschien is het wel bijzonder, maar ik denk dat het 100% droog gebleven is in Nederland. Ondertussen geniet ik van een lekkere milkshake die net is bezorgd. 

Komende nacht koelt het minder ver af dan voorgaande nachten en dat komt omdat er meer wind komt te staan. Zeker in het noorden kan het wel eens een pittige windkracht 5 worden, en op de Wadden waarschijnlijk zelfs 6 bft. Aan het einde van de nacht nadert er dan een koufrontje die zich even tussen alle kernen van hogedruk heeft gewurmd.

We beginnen de dag nog wel met enige opklaringen maar de bewolking gaat dan vrij snel toenemen. wat dan rest is een op veel plaatsen grijze middag. Ook blijft het niet overal droog. Plaatselijk kan er ook wat regen gaan vallen. De nadruk ligt daarbij op het noorden en oosten. Ik sluit niet uit dat daar zo'n 3 tot 5 mm kan gaan vallen. Elders in het land is een spatje ook wel mogelijk, maar daar liggen de hoeveelheden tussen de 1 en 3 mm. Bovendien is de regel hoe verder je zuidwestwaarts gaat hoe kleiner de kans is op meetbare neerslag. In Zeeland is de kans dus het kleinst op iets van een natte straat. 

De temperaturen liggen tussen de 18 graden in de bewolking tot nog net 21 graden in het zuiden waar de zon het langst blijft schijnen. De wind draait naar west-noordwest en op dat moment is wederom op de Wadden tijdelijk windkracht 7 mogelijk. Ook in het binnenland zal het niet zo aangenaam zijn met windkracht 4.

De dagen erna breekt de zon weer goed door en elke dag t/m zondag komen er weer een paar graden bij. Op zondag zou het lokaal 25 graden kunnen worden. In het noorden blijft het kwik wat achter en ook De Bilt zal waarschijnlijk de 25 graden niet gaan halen.

Aan het einde van zondagmiddag kan er in het zuiden een enkele bui valllen en daarbij is onweer mogelijk. Vooralsnog ziet het er echter niet al te spannend uit.

Tot sinas!  

 

 Xantener Nordsee (Foto: qltel)
Een heel mooi plaatje van de Xantener Nordsee. (Foto: qltel)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.