NFL: Ravens nipt langs Chiefs, Brady schittert in ruime zege Bucs

Week twee in de NFL heeft weer voor een paar mooie partijen gezorgd. Maandagavond werd de tweede speelweek afgesloten in Detroit, waar de Lions klop kregen van de vooral in de tweede helft op stoom gekomen Green Bay Packers.

In Baltimore kregen de Ravens van quarterback Lamar Jackson bezoek van Patrick Mahomes en de Kansas City Chiefs. Dat beloofde vuurwerk op te leveren en het duel stelde niet teleur, met in het eerste kwart al touchdowns voor Tyrann Mathieu (Chiefs) na een 34-yard interception return, Devin Duvernay (Ravens) na een fumble recovery en Demarcus Robinson na een 33-yard pass van Mahomes.

Latavius Murray deed in het tweede kwart wat terug, maar dankzij Darrell Williams kwamen de Chiefs weer op voorsprong. Justin Tucker trapte ondertussen de enige field goal van de wedstrijd tussen de palen namens de thuisploeg: 17-21 bij rust. Mahomes bediende Byron Pringle in het derde kwart van een 40-yard touchdown pass, Jackson stuurde Marquise Brown over 42 yards weg voor een touchdown en Mahomes ging dáár weer overheen met een 46-yard touchdown pass op Travis Kelce: 24-35.

Toch gaf de thuisploeg niet op en vroeg in het vierde kwart rende Jackson eigenhandig de volgende touchdown binnen. Een volgende aanval van de Ravens bracht de ploeg ook weer in de buurt van de endzone en weer was het Jackson zelf: met een fraaie sprong dook hij de endzone in voor de volgende touchdown: 36-35. De two-point conversion mislukte, maar de voorsprong was binnen en bleef tot het einde op de borden staan.

De regerend kampioenen, de Tampa Bay Buccaneers, ontvingen de Atlanta Falcons en dat ging lekker. Tom Brady bereikte Rob Gronkowski twee keer voor een touchdown pass en Mike Evans mocht er vervolgens ook twee ontvangen. Falcons-quarterback Matt Ryan hield zijn ploeg met een paar goede passes in de buurt (28-25), maar in het vierde kwart was het gedaan: een pass van Brady op Chris Godwin en zelfs twee interception returns van Mike Edwards later stond de 48-25 eindstand op de scoreborden.

Uitslagen NFL week 2
Washington Football Team - New York Giants 30-29
Chicago Bears - Cincinnati Bengals 20-17
Cleveland Browns - Houston Texans 31-21
Indianapolis Colts - Los Angeles Rams 24-27
Miami Dolphins - Buffalo Bills 0-35
New York Jets - New England Patriots 6-25
Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers 11-17
Pittsburgh Steelers - Las Vegas Raiders 17-26
Carolina Panthers - New Orleans Saints 26-7
Jacksonville Jaguars - Denver Broncos 13-23
Arizona Cardinals - Minnesota Vikings 34-33
Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons 48-25
Los Angeles Chargers - Dallas Cowboys 17-20
Seattle Seahawks - Tennessee Titans 30-33 OT
Baltimore Ravens - Kansas City Chiefs 36-35
Green Bay Packers - Detroit Lions 35-17