FOK! Wat een weer: de laatste zomerdag

herfstbanner

Zoals de titel zegt, de laatste zomerdag. 

Het herfstjasje gaat aan, het wordt steeds vroeger donker en de temperaturen dalen. De eerste nachtvorst is zelfs gemeten afgelopen nacht! De zomer was de herfst en de winter duurt een half jaar! Sorry, ik liet me even gaan maar in Woensdrecht is -0,1 graden gemeten. De laatste nachtvorst is ook niet gek lang geleden; 13 juni in Twente.

De ochtend begon dan ook fris, bewolkt maar een prima dag om de tuin ook een herfstjasje te geven; het zwembad weg en de parasol opgeborgen in de schuur. Later op de dag brak het zonnetje aardig door, de twintig graden werd echter nergens gehaald. 17 tot 19 was het maximum. Later in de week kan het zomaar nog wel gebeuren dat de 20 gradengrens wordt gepasseerd. Wellicht vandaag al.

Vannacht zijn er brede opklaringen en ligt de minimumtemperatuur tussen de 5 en 11 graden. Ook kunnen er mistbanken ontstaan in het noorden. Deze lossen later weer op na zonsopkomst want de zon laat zich morgen goed zien, wellicht ook in een herfstjasje. Het blijft de gehele dag droog met een temperatuur rond de 20 graden, wie weet ben jij de gelukkige want de temperaturen lagen vandaag dicht bij elkaar. De westenwind is matig.

Geniet, van deze eerste herfstdag.

 

 qltel genoot van een boswandeling, niet die uit de fles. (Foto: qltel)
qltel genoot van een boswandeling, niet die uit de fles. (Foto: qltel)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.