Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft een gevoelige nederlaag geleden in de topper tegen Feyenoord. De Eindhovenaren verloren met 0-4 van de Rotterdammers die van de zevende plaats stijgen met wel een wedstrijd minder gespeeld. PSV staat na dit weekend tweede achter Ajax dat gisteren Cambuur versloeg en de nieuwe koploper in de Eredivisie is.

Pas na een kwartier spelen begon de wedstrijd echt te beginnen. Na een combinatie met Götze was het Gakpo die net naast het doel schoot. PSV speelde ietwat slordig waardoor er geen kansen konden worden gecreëerd terwijl ze Feyenoord even vast rond het eigen strafschopgebied zette. Op slag van rust was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. Het was aanvoerder Toornstra die met een volley vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-1 scoorde.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar vanaf de kant van PSV. Ze komen er met vier man uit maar de voorzet van Teze is een eenvoudige prooi voor Bijlow. Ondanks dat PSV met drie wissels het veld op kwam, bleef ook hun spel in de tweede helft slordig. Ze zochten wel de aanval, maar konden geen opening vinden. In de 71e minuut zorgde dat slordige spel voor de 0-2 voor Feyenoord. Linssen kon vrij voor doelman Drommel komen en de invaller schoof de 0-2 binnen.

Feyenoord probeerde er alles aan te doen om PSV uit hun spel te halen, en in die opzet slaagde ze. De irritatie groeide bij de thuisploeg die het meeste balbezit hadden, maar nog geen kansen wisten te creëren. Tot overmaat van ramp voor de Eindhovenaren maakte Toornstra in de 85e minuut zijn tweede van de middag en werd het 0-3. Toornstra kreeg de bal van invaller Dessers en schoof hem in de verre hoek. Het werd nog erger want in de blessuretijd zorgde invaller Dessers voor de 0-4 eindstand.