Moto2-coureur Fernandez zet superdebuut voort met zesde zege

De Grand Prix van San Marino in de Moto2 heeft laten zien dat de titelstrijd in de klasse onder de MotoGP nog niet beslist is. Op het Misano World Circuit Marco Simoncelli werd tot in de laatste bocht nog gestreden door de twee voornaamste titelkandidaten.

We begonnen aan de race met Raul Fernandez op poleposition, Sam Lowes naast hem en Augusto Fernandez ook nog op de eerste rij - WK-leider Remy Gardner stond achter Fernandez op plek vier. Lowes pakte de leiding bij de start, Raul Fernandez volgde met Aron Canet, Marco Bezzecchi, Xavi Vierge, Gardner en dan pas Augusto Fernandez achter zich.

Lowes, Canet en Raul Fernandez leken aanvankelijk het sterkst, hoewel ze in de eerste negen ronden nog niet echt weg konden rijden. Gardner voegde zich bij die drie en als kwartet hadden ze halverwege de race wel een gat van een kleine twee seconden naar Bezzecchi, Vierge en Augusto Fernandez.

Met vijf ronden te gaan reed Raul Fernandez voorop, met Canet in het wiel en een op de tanden bijtende Gardner nog op de derde plek - Lowes haakte voorzichtig af. Gardner ging voorbij Canet en zo reden de in het WK dominante Ajo KTM-coureurs weer op één en twee. Fernandez hield vol en het debuterende fenomeen pakte weer een zege, voor Gardner en Canet. Bo Bendsneyder reed ook mee en eindigde helemaal achterin het veld.