Uitslag FC Utrecht - RKC Waalwijk

FC Utrecht heeft in een boeiende wedstrijd gelijk gespeeld tegen RKC Waalwijk.Het werd 2-2. De wedstrijd werd een half uur stil gelegd omdat supporters aanstekers op het veld gooiden.

Al na vier minuten kwam Utrecht op voorsprong nat Gustafson met links in de benedenhoek schoot aan de rand van het strafschopgebied. Drie minuten later krijgt RKC een penalty na een overtreding van Willem Janssen op Richard van der Venne. Het duurde even voordat de strafschop kon worden genomen omdat fans van Utrecht van alles op het veld begonnen te gooien. Uiteindelijk schoot Odegaard te zacht in waardoor Paes makkelijk kon redden. In de 202 minuut kwamen de Waalwijkers alsnog op 1-1. Op aangeven van Anita maakte de Deen Odgaard de gelijkmaker.

Na de gelijkmaker werd er nog meer spullen op het veld gegooird waaronder een aansteker naar het hoofd van een speler. Arbiter Martens besloot de wedstrijd dan ook stil te leggen. Na een half uur ging men weer verder spelen. In de 24e minuut was het Douvikas die een flinke kans kreeg, maar de spits van Utrecht schoot de bal tegen de lat. In het vervolg zochten beide ploegen in hoog tempo de aanval, al was het Utrecht dat het gevaarlijkst was. Op slag van rust kwam RKC op 1-2 nadat Büttner de bal in de kruising schoot op aangeven van Van der Venne.

Utrecht begon voortvarend aan de tweede helft. Van der Streek heeft de bal voor het inschieten, maar via een verdediger en de paal gaat de bal naast. In de 51e minuut krijgt Utrecht een penalty nadat Touba Douvikas onderuit haalt. Douvikas neemt de strafschop zelf en schiet de gelijkmaker binnen. RKC wilde zich echter niet gewonnen geven en bleef gevaarlijk counteren. Bij Utrecht was het vooral Douvikas die voor het gevaar zorgde. In de laatste tien minuten zetten beide ploegen nog een slotoffensief in. Ver in de verlenging  leek het alsnog Utrecht dat de overwinning pakte. Van der Hoorn schoot de bal in de verre hoek, maar de VAR besliste dat Dalmau hands maakte en het doelpunt werd dus afgekeurd

FC Utrecht

2 - 2

RKC Waalwijk

 4' Gustafson
 52' Douvikas(pen)
   20' Odgaard
 45' Büttner
 
 Gele kaart: Janssen, (FC Utrecht), Kramer, Vaessen, Daneels, (RKC Waalwijk)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Arbiter: Martens
 
Opstelling:   Opstelling:
Paes
Ter Avest
v.d.Hoorn
Janssen (v.d.Maarel/46)
Warmerdam
Maher (Mahi/46)
Gustafson (v.d.Streek/ 19)
v.Overeem (Boussaid/81)
Sylla
Douvikas
Ramselaar (Dalmau/81)
  Vaessen
Gaari
Meulensteen
v.d.Buijs (Adewoye/80)
Touba (Kramer/61)
Büttner (Lutonda/69)
Azhil (El Bouchataoui/80)
v.d.Venne
Anita
Odgaard
Bakari (Daneels/80)