Uitslag Ajax - Cambuur

Ajax heeft uiterst simpel gewonnen van Cambuur Leeuwarden. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 9-0 van de Friezen. In de laatste minuut van de wedstrijd miste Ajax net de dubbele cijfers doordat Ryan Gravenberch op de paal schoot.

In de eerste helft kon Cambuur het eerste kwartier nog mee met Ajax, maar nadat Jurriën Timber op voorsprong had gezet ging het snel in de Johan Cruijff Arena. Na de openingsgoal maakte Steven Berghuis binnen drie minuten de 2-0 en was de wedstrijd beslist. Voor rust was het al 4-0 door goals van David Neres en Noussair Mazraoui.

Waar Cambuur in het eerste kwartier van de eerste helft nog tegengas gaf was daar in de tweede helft geen sprake van. Toch was het ook in de tweede helft een kwartier voordat Ajax zou scoren. Dit keer was het Dusan Tadic en daarna ging het ook snel. Mohamed Daramy pikte ook een doelpuntje mee en ook Sebastiaan Haller, Danilo en nog een keer Neres wisten te scoren. In de laatste minuut was Gravenberch nog dicht bij het tiende doelpunt van de avond, maar zijn inzet ging op de paal en zo bleef Cambuur de dubbele cijfers bespaart.

AFC Ajax

9 - 0

sc Cambuur Leeuwarden

 16' Timber
 19' Berghuis
 29' Mazraoui
 38' Neres
 60' Tadic
 64' Daramy
 67' Haller
 77' Danilo
 84' Neres
   
 
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 36.711
Arbiter: v. d. Eijk
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Mazraoui (Schuurs/46)
Timber
Martínez
Tagliafico (Blind/62)
Álvarez (Taylor/62)
Berghuis
Gravenberch
Neres
Haller (Danilo/72)
Tadic (Daramy/62)
  Stevens
Schmidt
Mac-Intosch
Tol
Bangura
Jacobs (v.d.Meer/46)
Hoedemakers
Ma