Mountainbiker FlŁckiger pakt eindzege World Cup, Koretzky wint shorttrack

De World Cup-finale in het mountainbiken is in volle gang in het Amerikaanse Snowshoe. Op de late Nederlandse vrijdagavond werden de shorttrackwedstrijden gehouden en bij de mannen werd daarin het World Cup-klassement beslist.

In de ruim twintig minuten durende race bleef een forse groep samen, pas in de slotfase begonnen er meer en meer mannen af te haken. Victor Koretzky uit Frankrijk, de Amerikaanse wereldkampioen Christopher Blevins, de Zwitser Filippo Colombo en Henrique Avancini uit Brazilië sloegen in de laatste ronde een beslissend gat.

Het kwartet sprintte om de winst, maar op Koretzky stond geen maat: de Fransman reed de rest uit het wiel en pakte zijn eerste World Cup-shorttrackzege, voor Avancini en Colombo. Achter Bevins ging plek vijf naar Mathias Flückiger en voor de Zwitser was dat genoeg om zijn geweldige seizoen te bekronen met eindwinst in de World Cup. Milan Vader finishte als negende, David Nordemann werd keurig achttiende.

Bij de vrouwen werd het veld iets meer uitgedund, uiteindelijk bleven er minder dan tien dames over die nog om de winst streden in de slotfase. De Britse Evie Richards, olympisch kampioene Jolanda Neff uit Zwitserland en de Zweedse Jenny Rissveds waren het sterkst en dat bleek, niemand kon dat trio in de laatste ronde nog volgen. Richards sprintte naar de winst, voor Neff en Rissveds.

Anne Terpstra sloot de wedstrijd als achtste af, Anne Tauber werd twintigste. De Française Loana Lecome, aan het begin van het seizoen uiterst dominant, heeft de eindzege in de World Cup al op zak en besloot in Snowshoe slechts langs de kant toe te kijken.