Oud-toernooiwinnaar Luiten na twee dagen al uitgeschakeld bij Dutch Open

Golfer Joost Luiten is al na twee dagen uitgeschakeld op het Dutch Open in Cromvoirt. De tweevoudig winnaar van het toernooi ging vrijdag net als een dag eerder rond in 72 slagen, precies het baangemiddelde. Daarmee staat hij voorlopig 89e plaats, waar de top 65 de cut haalde.

De 35-jarige Luiten sloeg in de tweede ronde op de golfbaan Bernardus in Cromvoirt een double bogey en twee bogeys en voegde daar ook een eagle en twee birdies aan toe. Daarmee kwam hij op 72 slagen en een totaal van 144. Twee slagen boven de cut. Luiten schreef in 2013 en 2016 het Dutch Open, toen nog het KLM Open, op zijn naam. Mede door lichamelijke problemen beleeft hij een tegenvallend seizoen.

Eerder op de dag miste Wil Besseling ook al de cut op het Dutch Open. De 35-jarige Besseling, die twee jaar geleden zevende werd en daarmee de beste Nederlander was, kende met een ronde van +3 wederom een teleurstellende dag. Hij was donderdag begonnen met een ronde van 74 slagen.

Sven Maurits is de beste Nederlander met een gedeelde twaalfde plaats. Hij staat na twee dagen met -7. Darius van Driel (-6), Daan Huizing (-5), Mike Toorop (-4), Rowin Caron (-4), Lars van Meijel (-3), Nordin van Tilburg (-3), Philip Bootsma (-3) en Koen Kouwenaar (-2) haalden de cut ook. 

De Zweed Kristoffer Broberg leidt met -12. Hij ging vrijdag rond in 64 slagen. Marcus Helligkilde en Thomas Detry volgen op -11.