Oud-motorcoureur Boet van Dulmen (73) overleden na ongeval

Oud-motorcoureur Boet van Dulmen is overleden. De 73-jarige Nederlander kwam in zijn woonplaats Ammerzoden om het leven bij een verkeersongeval. "Regenspecialist Van Dulmen was lid van ‘de grote drie’. Samen met Wil Hartog en Jack Middelburg zorgde hij in de jaren zeventig en vroege jaren tachtig voor veel Nederlandse successen in de wegracesport”, aldus de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Meer hierover bij DvhN.

Als Nederlander is het Van Dulmen nooit gelukt competitief fabrieksmateriaal te krijgen. Desondanks haalde hij als 's-werelds beste privérijder diverse successen, waaronder een GP-overwinning in Finland in 1979 en een tweede plaats in de TT van Assen in 1981.

Ook op hogere leeftijd wist Van Dulmen zich te handhaven in de wereldtop. Zo werd hij in 1985, op 37-jarige leeftijd, nog vierde op de TT van Assen. Van Dulmen probeerde zijn ervaring over te brengen op jongere rijders, zoals Henk van de Mark en Rob Punt. Eind 1986 stopte hij als coureur om zich te richten op een transportbedrijf. Op 18 januari 2020 werd er in Ammerzoden een borstbeeld van Van Dulmen onthuld.