Verbazing om vrijlating Mallorca-verdachte Lukas O. (18), OM mogelijk in beroep

Het Openbaar Ministerie is 'not amused' dat een van de verdachten van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman (27) in afwachting van het onderzoek op vrije voeten is gesteld. Het gaat om de 18-jarige Lukas O. uit Hilversum, die naast het medeplegen van doodslag op Carlo nog verdacht werd van poging tot doodslag op een ander slachtoffer en van twee keer openlijk geweld. Meer hierover in het AD.

Gisteren zijn nog twee andere verdachten vrijgelaten. De mannen van 18 en 19 jaar, beiden uit Hilversum, werden woensdag aangehouden. Ze waren de zevende en achtste verdachten in de zaak Carlo, de twee worden nog wel verdacht van openlijke geweldpleging op Mallorca. De andere 5 verdachten in deze zaak zitten nog vast.

Volgens advocaten van twee verdachten in deze zaak, was het geen vooropgezette actie om heibel te zoeken in het uitgaansleven op de bewuste avond in Mallorca. Dit werd beweerd door Spaanse Media.

Justitie heeft door aandacht voor deze zaak in Opsporing Verzocht een aantal nieuwe aanwijzingen gekregen. Wat betreft de vrijlating van Lukas O. door de raadkamer in Lelystad geeft het OM aan hier een duidelijke andere mening over te hebben: "Wij zien dit anders. Het gaat hier om een forse verdenking.” Het OM overweegt dan ook om in appèl te gaan tegen deze beslissing.