AZ begint met teleurstellend gelijkspel aan poulefase Conference League

AZ is de groepsfase van de Conference League gestart met een teleurstellend gelijkspel bij Randers FC: 2-2. Twee keer kwamen de Alkmaarders op voorsprong, maar lieten de Denen steeds terugkomen.

Jordy Clasie opende na een half uur de score voor AZ. Albert Gudmundsson legde de bal terug op de middenvelder, die vervolgens van net buiten de zestien hard raak schoot. Lang kon AZ niet genieten van de voorsprong, want Randers FC kwam uit een standaardsituatie in de eerste helft nog op gelijke hoogte via Simon Piesinger.

Toch ging AZ met een voorsprong de rust in. Evangelos Pavlidis zorgde daarvoor. De Griekse spits zag zijn eerste inzet nog gekeerd worden door de doelman, maar in de rebound was hij alsnog trefzeker. In de tweede helft was AZ duidelijk de betere ploeg, maar ondanks de nodige kansen maakte AZ de wedstrijd niet af en liet de Deense ploeg in leven.

Randers FC profiteerde daar optimaal van en opnieuw vanuit een standaardsituatie maakte de thuisploeg opnieuw gelijk, ditmaal via Simon Graves. In de resterende tijd ging AZ nog op zoek naar de winnende treffer, maar het zou 2-2 blijven. De andere wedstrijd in groep D, tussen Jablonec en CFR Cluj, eindigde in 1-0.