FOK! Wat een weer: censuur van de atmosfeer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Geachte,

Hedendaags is mij het bericht toegekomen dat Dhr. Stephan5 het weerbericht niet zal uitzetten jegens zijn lezers wegens censuur van de atmosfeer. Zijne collegea _UserName_ zal u tekst en uitleg geven.

Zo, daar ben ik dan!
Bij mij was het kletsnat vanochtend. Bij Stephan5 niet, dus aan mij de eer.

Een regengebied trok over het noorden en oosten naar het noordoosten waar zo'n 18mm uit is gevallen in de Achterhoek. Elders in het land was Limburg natter met 27mm aan regen. In het westen is weinig tot niets gevallen. In de loop van de middag werd het dan droog en kwam af en toe het zonnetje erbij kijken, inmiddels is het regengebied vertrokken.

Maar wat gaan we nu krijgen? Een laag drukgebied ligt op de noordzee dat, net als dat regengebied overwegend noordoost trekt. Het wordt weer wat saaier de komende dagen, vanavond is het droog, in het noorden kan komende nacht een bui vallen. De minimumtemperatuur zijn een stuk lager dan afgelopen etmaal, tussen de 12 en 14 graden.

De ochtend begint bewolkt, terwijl er in het noordoosten nog wat regen kan vallen. In de middag is net als gister, zo nu en dan de zon te zien met een matige wind vanuit het westen en een maximumtemperatuur rond de 20 graden. De komende dagen zijn naar waarschijnlijkheid wat droger waarin af en toe de zon te zien is. Na het weekend ben ik bang dat we de 20 graden niet meer gaan zien. Wellicht volgende maand nog een uitschieter.

Maar dat, dat is voor later.

 
Is het de toekomst? Nee, het is een prachtplaatje van Sanicole, waar ook bloemkolen zijn te zien. (Foto: Charged)
Is het de toekomst? Nee, het is een prachtplaatje van Sanicole, waar ook bloemkolen zijn te zien. (Foto: Charged)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.